Отворена врата

Информације

Резултати са такмичења
Завршни испит за осмаке
Критеријуми оцењивања
Упис у продужени боравак
Распореди часова, писмених задатака и осталих активности
Зубар
Летопис
Школски часопис
Кодекс понашања
Закони и биланси
Правилници
Школски органи
Ужина
Уџбеници
Отворена врата
Распоред звоњења
Календар рада
Упис предшколаца
Упис првака
Ђак генерације

Отворена врата представљају школски термин који означава време које наставници, учитељи и сви запослени у школи могу да посвете ђачким родитељима ради успешне сарадње и праћења ученика.

Сви наставници и учитељи имају одређен термин у недељи који представља резервисано време наставника за родитеље ђака. Отворена врата су веома корисна и омогућавају  родитељима да имају бољи увид у рад и напредовање свог детета. Могу са наставником да попричају о проблемима са којима се деца сусрећу у усвајању градива неког предмета, или да се посаветују како да деци помогну да боље напредују. Такође, веома је важно да родитељи у четири ока обавесте одељењске старешине о свим здравственим проблемима (ако их има), или о породичним ситуацијама, као и о условима у којима дете живи.

Све ово има за циљ да наставници имају детаљан увид у личност сваког ученика, како би имали правилан приступ у раду са њима. Тако би се ученицима помогло да што лакше и боље усвајају знање и васпитање. Заједничком сарадњом родитеља и наставника постижу се најбољи резултати у развоју личности сваког ђака, а сваки се проблем лако реши ако се родитељи и наставници заједничким радом ангажују.

Поред појединачних недељних термина за отворена врата сваког наставника понаособ, наша школа организује и једном месечно, и то сваког трећег уторка у месецу од 19 до 20 часова Колективна отворена врата. То је време када су у школи присутни сви запослени: директор, педагог, психолог, социолог, библиотекар, медијатекар, сви наставници и учитељи. Овај вечерњи термин је одабран да би се омогућило родитељима који имају непредвидиво радно време, да стигну да се обрате наставницима јер су често због природе посла онемогућени да стигну до школе у току дана. У овом термину можете разговарати са  свим наставницима који раде у школи са вашом децом, а не само са једним од њих. У овим терминима наша школа често организује стручна предавања и трибине посвећене родитељима и деци у овом незгодном узрасном периоду. Можете чути од стручних људи нешто корисно што ће вам помоћи да превазиђете препреке, недоумице, проблеме са којима се срећете током  школовања, овог осетљивог периода у животу сваког детета.

Термини отворених врата за сваког наставника доступни су вам на нашем сајту, као и на огласној табли у холу школе. Замолили бисмо све родитеље да приликом доласка у школу испоштују ове термине наставника и учитеља предвиђене за рад са родитељима. Због прецизности нашег радног времена које је највише посвећено ћацима, наставници немају довољно времена да се у потпуности посвете родитељима ван ових термина. За време великог одмора трају дежурства наставника и учитеља ради боље безбедности ученика у школи, а мали одмор траје само 5 минута, па су зато наставници тада спречени да детаљније, дуже и са пуном пажњом поразговарају са родитељима, или не могу пренети родитељу сваку битну информацију о детету. Сав наш рад и труд је усмерен ка што бољој сарадњи са вама родитељима, јер су свима нама најважнија наша деца, наши ђаци.