Micro:bit клуб

Наша школа је учесник пројекта /" Школе за 21. век/" у покровитељству British concil -a. 01.09.2019.

30.6.22
Micro:bit клуб

У оквиру пројекта „Школе за 21. век“ у школи је формиран микробит клуб, где су ученици могли да на уче основне технике програмирања микро бита.

Овај клуб је био замишљен као секција коју ће моћи да похађају сви ученици старијих разреда. Ове године су превасходно били ученици 6. и 7. разреда. Секција је кренула са радом у другом полугођу и одржано је 16 часова. У оквиру ове секције ученици су имали прилику да осим основног програмирања микробита, науче и повезивање микробита са додатним компонетама (мотор, сензор, звучник, ...) и имали су могућност да управљају дроном.

Два ученика 6. разреда, Петар Алексић и Филип Мринковић, полазника ове секције, су конкурисали за такмичење уређајем за сабијање лименки од пића, који је био контролисан микро битом. На такмичење се пријавило више од 200 пројеката и наш пројекат није ушао у ужи избор од 20 радова.

На такмичењу које је одржано 10.03.2020. године у Нишу, тим из наше школе освојио је треће место пројектом "Савремени пластеник контролисан микробитом". У тиму су били ученици седмог разреда Вук Радоњић и Димитрије Ристић под менторством наставника Кокан Јанковића. На такмичењу су учествовала двадесет тимова из Србије.

Погледајте све активности