Клуб веб програмера

Програмерска секција ове године бави се програмирањем сајтова у Webflow -у.

15.9.22
Клуб веб програмера

Ове године одлучили смо да се Програмерска секција бави учењем веб-програмирања у онлајн алату који се зове Webflow. Овим алатом могу се правити сајтови без знања кодирања. Webflow је алат у коме можемо да направимо сајт, без познавања хтмл и цсс кода, који је одмах видљив на мрежи.

Овакав начин програмирања одговара ученицима у овом узрасту и они су већ на првим часовима секције успели да направе своје прве онлајн сајтове.

Планови су нам да свако од полазника секције изабере тему, осмисли и направи свој сајт. Поред овога наши "програмери" су направили сајт за изгубљене ствари преко кога ученици наше школе могу да пронађу своје ствари које су заборавили у школи. У плану су и сајтови "Ученичка берза половних ствари", сајт ученика који имају предмет Предузетништво и слични.

У учењу Webflow -а имамо подрушку нишке фирме Flow Ninja код које смо били у посету и који су школи бесплатно направили нови сајт и донирали мрежни штампач и платили годишњи хостинг за сајт. Поред тога они су нашој секцији обезбедили бесплатну лиценцу Webflow -а на којој ће ученици моћи да испробају све могућности оваквог програмирања.

Погледајте све активности