„Читалићи“

Наша школа има нови пројекат у коме можете учествовати. Републички пројекат „Читалићи“ настао је 2012. године са циљем враћања деце књизи и читању.‍

2.10.22
„Читалићи“

Овај пројекат је за све узрасте (ученици од првог до осмог разреда)у циљу развијања вештина читања, слушања и разумевања. Тим наше школе определио за две активности и то су Кликераши и Креативци.

Кликераши учествују у изради теста који садржи непознате текстове, а питања се односе на разумевање прочитаних одломака.

Креативци пишу Дневник читања према одређеним захтевима, а читају дела са листе обавезне лектире. Ту долази до изражаја креативност у вођењу Дневника.

Пројекат је ушао у календар такмичења и бодује се приликом уписа у средње школе. Одобрено је од Министарства просвете. Рок за пријаву код ваших учитеља и наставника српског језика, где можете постављати додатна питања је 17. октобар 2022. У обе категорије може учествовати исти ученик.

Ученици наше школе су са великом пажњом и интересовањем слушали ово саопштење. Надамо се да ћемо имати  учеснике у великом броју, као и одличне резултате и постигнућа ученика на смотри.

Извештава члан Новинарске секције школе

Хелена МрделићVII3

Погледајте све активности