"Ново ткање од старих заната"

Књижевност је подложна критичкој анализи и вредновању, једнако као и друге врсте уметности

Књижевност је подложна критичкој анализи и вредновању, једнако као и друге врсте уметности. Ученици Библиотечке секције наше школе представили су читање кроз стваралачки експеримент која представља "специфичну форму савремене књижевности" која комбинује технологију и књижевни текст, фотографију и традиционалност, дневник и психологију. Спој традиционалног и иновативног у књижевности представља "ново ткање од старих заната." Ученица одељења 7/2 Милица Миљковић дала нам је нови увид у књижевно дело Јасминке Петровић. Приближила је својим вршњацима савремену литературу виђену очима детета. Овај приступ раду подстиче креативност, маштовитост и учење кроз игру.

Библиотекар школе Милица Милојковић

Приказк њиге

Овоје дневник тринаестогодишњег Страхиње, главног јунака Јасминке Петровић. Приказује раздобље преласка из детињства у пубертет, испуњено тугом и очајем.

Наш главни јунак сусреће се са разним проблемима, при чему недостатак искуства истрах од непознатог појачавају његов осећај беспомоћности.

Нова породица Машиног тате у Канади.
Страхињиносуочавање са мангупима и отимање бицикла
МОТИВИ
Љубав
Хумор
Прихватање
Осећања

Страхињин дневник нам открива да је могуће успешно пребродити сва она болна места накојима у стварности нужно мора да се опече и читалац романа. Његово искуствопомаже читаоцима да и сами савладају страх, задрже сузе и насмеју се проблемукоји покушавају да савладају.

МилицаМиљковић, 7/2