Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Обележавање Дана Светога Саве

у ОШ „Стефан Немања“ у Нишу

 

  Организација и реализација обележавања Дана Светога Саве била је саставни део акционог плана за подстицање партиципације ученика (примена ИНДЕХА остварености права детета).

  Ученици осмог разреда оформили су тим за организацију и реализацију ове активности и изабрали свог координатора. Осмислили су сценски приказ-написали текст, осмислили изглед сцене, поделили улоге, осмислили плакат и летак... Контактирали су наставнике српског језика, ликовне и музичке културе.

  Приредба је имала два дела, од којих је први -сценски приказ у сликама (живот и дело Светог Саве), ауторско дело ученика осмог разреда.

  Остварена је повезаност овог пројекта са међународним еко пројектом Еко школа који се такође реализује у нашој школи. Наиме, на часовима еколошке секције, ученици старијих разреда су, по нацртима тима, израдили делове сценографије.

  У реализацији су учествовали ученици осмог, седмог и шестог разреда. Подршка су биле наставница математике-Душица Марковић, вероучитељица Маја Стојановић и школски координатор.

  Ученици су због успешне организације и реализације обележавања Дана Светога Саве добили бројне похвале, а самим тим, порасла је и њихова мотивација за реализацију сличних активности у току ове и наредних година.